DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Őszintén szólva, némileg tanácstalanul állok a kérdése előtt, mert az időskorúak járadékának összege - mint ön is nagyon pontosan idézte - egy kiegészítő jellegű ellátás, és nem arról van szó, hogy ez a minimális összegű járadék eléri, illetőleg meghaladja a mindenkori öregségi nyugdíjminimumot.
(15.10)
A normatív közgyógyellátás - mert persze továbbra is van alanyi jogú közgyógyellátás és van méltányossági közgyógyellátás - azokra vonatkozik, akiknek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg ezt az összeget, illetőleg a havi gyógyszerszámla ennek a 10 százalékát. Ahogy az öregséginyugdíj-minimum emelkedik, ezek a összegek természetesen ugyanúgy emelkednek. (Dr. Kutrucz Katalin: Nem, nem!)
Őszintén szólva, képviselő asszony, nem érkezett a népjóléti tárcához semmilyen olyan jelzés, hogy bárkit a tekintetben, hogy a rendszeres szociális segélyről átálltunk a normatív, a rendszert tekintve igazságosabb, kiszámíthatóbb időskori járadék intézményére, bármilyen hátrány ért volna a közgyógyellátás tekintetében. Természetesen meg fogom vizsgálni a felvetését, de meg kell mondjam, az elmúlt öt hétben nem tapasztaltam azt, hogy bárki ilyen panasszal fordult volna a tárcához. Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me