DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném az ön figyelmét is felhívni arra, hogy a népességfogyásnak vajmi kevés köze van a szívsebészeti ellátáshoz, ugyanis köztudott, hogy a súlyos szívbetegségek zömének - és ezen belül sajnos a szívinfarktusnak is - az első tünete a hirtelen halál lehet: ezek a betegek nemhogy a műtőasztalra, de a kórházba sem jutnak el igazán, ezért döntő a megelőzés, annak érdekében, hogy kevesebb embert veszítsünk el idő előtt.
Szívműtétek jelenleg is zajlanak, zajlottak végig decemberben is. Itt is szeretném megemlíteni, hogy igazán életmentő műtét sem decemberben, sem januárban, sem korábban finanszírozási okokból nem maradt el. Az éhségsztrájknak valami egészen más oka volt - ez valóban sokkolta a közvéleményt. De azért megemlítem, hogy Magyarországon a szívsebészet teljesítménye évek óta dinamikusan nő. Tavaly is 30 százalékkal növekedett a szívsebészet rendelkezésére álló előirányzat, és nőtt az országban elvégezhető szívműtétek száma.
Tisztelt Képviselő Úr! Péterffy Árpád professzor valóban egy ajándékozási megállapodás keretében hozott szívbillentyűket, ez tisztázódott. A kérdése számomra itt alkalmat nyújt arra, hogy egyértelművé tegyük: ezt az eljárást lezárták, nincs eljárás.
(16.10)
Az pedig, hogy ezzel összefüggésben a rászoruló szívbetegek várnának az operációra, egyszerűen nem így van, nem igaz. A finanszírozási rendszer módosításán pedig dolgozunk. Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me