DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Gellért Kis Gábor képviselőtársam felháborodásának nincs erkölcsi alapja. Ez jól hangzik a rádióhallgatók számára, jól hangzik azok számára, akik nem ismerik a tényeket, de visszatetsző azoknak, akik tudják, hogy képviselőtársam annak a pártnak, a Magyar Szocialista Pártnak a tagja, amelynek az elnöke, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke visszavonta azt a törvényjavaslatot, amelynek az általános vitájában egyszer már kifejtettük az érveinket. Visszavonta azzal, hogy kiküszöbölik az alkotmányossági aggályokat. Ehhez képest beterjesztett egy olyan törvényjavaslatot, amely sokkal súlyosabb alkotmányossági problémákat vet fel az alkotmány módosításával együtt, mint a korábbi törvényjavaslat. Tehát azért, hogy még egyszer ebben a kérdésben általános vitára került sor, a felelős egyes-egyedül a Magyar Szocialista Párt elnöke, Horn Gyula miniszterelnök úr.
Az erkölcsi felháborodás alaptalanságának a másik alapja pedig az, hogy jó lett volna, ha ugyanilyen lelkesedéssel érvel mind ő, mind a Magyar Szocialista Párt többi tagja akkor, amikor a Magyar Demokrata Fórum javasolta, hogy oldjuk meg azon magyar állampolgárok szavazati jogának a gyakorlását, akik Magyarországon állandó lakóhellyel rendelkeznek, de a szavazás napján külföldön tartózkodnak.
Legalább olyan sérelmes ezen állampolgárok számára, hogy alapvető, alkotmányban biztosított jogukkal nem élhetnek pusztán azért, mert nem az ország területén tartózkodnak. Ebben a kérdésben álságos volt a nagyobbik kormánypárt álláspontja, mert a belügyminiszter úr már kidolgozott egy lehetőséget, hogy levél útján lehessen szavazni, ennek a megtárgyalására mégsem került sor.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps az ellenzék soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me