GELLÉRT KIS GÁBOR

Full text search

GELLÉRT KIS GÁBOR
GELLÉRT KIS GÁBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Televízióközvetítés már nincsen, csak rádióközvetítés van, s ha most beleképzelem magam egy olyan hallgató helyzetébe, aki folyamatosan hallgatja a parlamenti közvetítéseket - már amikor egy-egy tárgyról, meghatározott törvényjavaslatról vitatkozunk -, akkor nem tudna másra gondolni, hogy kérem szépen, én ezt már hallottam. Minden felszólalást hallottam!
S igazán attól vagyok elképedve, tisztelt képviselőtársaim, akik a kisebbségi képviselet ügyében itt már hosszabb ideje gyúrjuk egymást, hogy nem unjuk magunkat. Egész egyszerűen elképesztő! Hogy minden, a korábbi viták során is itt már minden elhangzott: politikai érvek, alkotmányos érvek, jogiak, nemzetköziek, szociológiaiak, oda-vissza. Kit akarnak meggyőzni?
Egy kérdés azért nem hangzott el: hogy van-e ennek a parlamentnek erkölcsi kötelezettsége akkor, amikor a kisebbségek képviseletét vitatja, és nem megoldja? Úgy gondolom, hogy van. S pártállásra tekintet nélkül, mindazok nevében, akik komolyan gondolják ezt a dolgot, némiképpen szégyellem is magam, hogy csak éppenséggel ez a szempont hiányzott - no meg az a politikai akarat, amelyről Szabó Lajos Mátyás beszélt. A többi mellébeszélés, uraim!
A kisebbségek azért jogosultak országgyűlési képviseletre, mert itt vannak, velünk vannak - ennyi.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me