DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Asszony! Valóban nagyon sokszor elhangzott ebben a Házban, különösen a tavasz, a kora nyár időszakában a Szekszárdi Húsipari Rt.-vel kapcsolatos számtalan kérdés. Ezeknek jelentős részét, mondhatnám döntő többségét a képviselő asszony tette fel.
(14.20)
Akkori válaszaimat nem szándékozom megismételni. Egyre hívnám fel a figyelmet: a válaszaim vége az volt, hogy a felügyelőbizottsággal ki fogom vizsgáltatni az eset összes körülményeit. Ez megtörtént, és éppen az ön személyes kérésére bocsátottam az ön rendelkezésére a felügyelőbizottság - egyébként nem nyilvános - jelentését, amely azért nem nyilvános, mert a törvényi szabályozás rendje szerint az erre rendeltetett hatpárti felügyelőbizottság számára és a parlamenti ellenőrzés számára nyilvánosak a részletes megállapítások.
De ha ön az Országgyűlés plénuma előtt hozza ezt szóba, akkor hadd emlékeztessem ugyanezen jelentés utolsó fejezetére, amelyik a különféle felelősségi formák és mértékek megállapítása után javaslatokat tesz a teendő lépésekre. Ha ezeket a javaslatokat - ez a 7. fejezet - ön figyelmesen áttanulmányozza, akkor ebből világosan látszik, hogy mi az én feladatom, és milyen intézkedéseket kell vagy nem kell megtennem. Ebből következően azokat a lépéseket kezdeményeztem, amikről ön is tud és az ország nyilvánossága is tud, és még a felügyelőbizottság intézkedései és javaslatai előtt tettük meg tavaly januárban, áprilisban, májusban és szeptemberben, amikor az egyes határidők letelte után az eredménytelen tárgyalásokat követően a bíróságokra tartozó ügyekben a bíróságoknál kezdeményeztük mind a polgári, mind a büntetőeljárásokat.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me