DR. TOKAJI FERENC

Full text search

DR. TOKAJI FERENC
DR. TOKAJI FERENC (MSZP): Elnök Úr! Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Ez a kérdés nagyon sokszor elhangzott ugyan a Ház falai között, de sajnos továbbra is örökzöld téma kell hogy legyen. Mint ismeretes, az elmúlt évtizedek közúti, illetve vasúti közlekedésének együttes konstrukciója idejét múlta. Mind a személy-, mind a tehergépjárművek forgalma évről évre növekszik, így rendszeres gondot okoz a híd műszaki állapota, mivel nincs olyan év, amikor hosszabb vagy rövidebb időre forgalomlassítást vagy -elterelést ne kelljen itt végezni, nem egy esetben erre mintegy felkészülési időt sem hagyva. Ez különösen fájó, hiszen vagy Csongrád vagy Szolnok irányába történik a forgalom elterelése. Az előbbiek esetén olyan útszakaszok vannak, amelyek aligha felelnek meg szinte az útjelzőnek is.
A tömegközlekedési eszközökkel közlekedők, az arra jövő turisták, lakosok, teherszállítók ezt folyamatosan szóvá teszik. A külföldiek, legyenek azok turisták vagy befektetők, ha egy ilyen elterelésbe beleesnek, azután a térséget már elvétve látogatják. Ezért is mondjuk, hogy a 44-es út is stratégiai jelentőségű, döntően befolyásolja a térségbe menő jármű- és személyforgalmat, egyben kihat mindenfajta ipari és mezőgazdasági tevékenységre.
A kérdésem lényege, hogy az elmúlt 10 évre visszamenőleg történt-e számítás arra vonatkozóan, hogy mennyibe kerültek a rekonstrukciós munkálatok, a híd lezárása, a forgalom lassítása miatt milyen forgalomkiesések voltak, és átvitt értelemben mennyire tudható be a tiszántúli térség hátrányos helyzetébe. Jelen számítások szerint mibe kerülne egy korszerű közúti és vasúti híd, illetve amennyiben erre továbbra sem kerülhet majd sor a következő évtizedekben, milyen nagyságrendű felújítást kell erre várhatóan végrehajtani? Mindannyiszor rendkívül korrekt választ kaptam a tárca részéről. Tudom, hogy ez egy borzasztóan nehéz, összetett kérdés, és nem lehet egyik napról a másikra megoldani, de mint a térség érdekében lobbyzó és eljáró képviselő szükségesnek tartottam e kérdést feltenni.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me