DR. TOLLER LÁSZLÓ

Full text search

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Elnézést, ha félreérthető voltam, tisztelt elnök úr és tisztelt Surján képviselő úr, de amit említett, az egy logikai rendbe pontosan beleillett, ezért voltam bátor megemlíteni.
A másik: pécsi képviselőtársammal, Szigeti Györggyel - ha jól emlékszem - majdnem harminc éve ismerjük egymást. Azt hiszem, hogy szociális érzékenységbeli felfogásunkban nem sok különbséget tapasztalt az elmúlt harminc évben. Nem arról van szó, amire ő válaszolt. Arról van szó, hogy a kormány úgy gondolta, ha ezt a törvényjavaslatot a következő ciklus elején megvalósítjuk, és teljesen összhangban az 1999. évi költségvetéssel, amelyre fedezett és nem fedezetlen csekket lehet kiállítani, ez esetben jót teszünk.
Lesz a törvény végrehajtásának egy nagy pauzája, mert a jogalkotás sem tudja követni a törvényből eredő kötelezettségeit. Ez a nagy pauza épp a választások okán lesz, éppen azért, mert új kormány alakul, éppen azért, mert a parlament a költségvetés előkészítését majd csak egy kicsit később tudja még egy időbeli kormányalakítás közepette is elvégezni, és ezeket már a '99. évi költségvetésnél figyelembe kell majd venni. Ennek közvetlen kihatásai lesznek. (Dr. Surján László: Semmi nincs!) Egy pillanat, szabadjon befejeznem! Mi úgy gondoltuk, hogy egy olyan szabályozás kell, ahol valójában normál viszonyokat teremtünk és nem feszültségpontokat. A feszültségpontok pedig éppen azokon a területeken lesznek, amikor szervezeteket akarunk létrehozni, és szervezni akarjuk ezt a társadalmi réteget, amelyet felülről nem szabad és nem lehet olyan keretek közé szorítani, ami esetleg egy-egy ilyen indítványban van. Ha meg nem tesszük, további dilemmák lesznek.
Én nagyon szeretném kérni Szigeti képviselő urat, ne próbálja úgy beállítani, hogy a szociálisan érzéketlen szocialisták valamit meg akarnak akadályozni, amit maguk is nagyon szeretnének. Ez egyszerűen nem így áll! Köszönöm.
(22.00)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me