DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Államtitkár Úr! Úgy gondolom, hogy egy ilyen előterjesztésben kellene önöknek megmondaniuk, hogy ennyi, annyi vagy mennyi pénzből gondolják helyrehozhatónak a tűzoltósággal kapcsolatos elmaradásokat. Ne szóbeszédből kelljen azt a képviselőnek kikövetkeztetnie!
Ami az önkormányzatok helyzetét illeti a tűzoltóság munkájával kapcsolatosan, valóban van néhány önkormányzat, amelyik tud kellő pénzeszközöket fordítani erre a célra, azonban igen sok önkormányzat nem tud, és sajnos az utóbbiak vannak döntő többségben.
Ha az államtitkár úr azt mondja nekem, hogy minden rendben van a tűzoltósággal kapcsolatban, akkor bennem felmerül a kérdés: netán elégedettségüket jöttek kifejezni ide a parlament elé többször a tűzoltók? Igen tisztelt államtitkár úr, önök itt meghúzódtak a parlament biztonságos plenáris üléstermében, nem mentek ki a méltatlankodó tűzoltókhoz, én mentem ki, a feleségem adott be beadványokat a tűzoltóság érdekében. (Dr. Toller László: Ki is fütyültek!) Úgy gondolom, hogy talán az önök figyelme is kiterjedhetett volna erre.
Ami most már a béreket illeti, ön nagyon meg van elégedve a bérekkel. Lehet, hogy a saját bérével meg lehet elégedve, de ami a tűzoltók bérét illeti, higgye el, hogy én látom helyesen az adatokat. Az 1960-as évek közepének megfelelő béreket kapják a tűzoltók az árakhoz viszonyítva. Ha ez önnek megfelelő, akkor nem tudom, mi lesz önnek az európai törekvése. Köszönöm a megtisztelő figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me