DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! A '48-as szabadságharc öröksége mindannyiunkat kötelez, különösen akkor, amikor egy ilyen kerek, másfél évszázados évforduló ünneplésére készül a nemzet.
Aradon áll a 13 aradi vértanú emlékműve, mely egyben sírhely is. Megközelítése azonban Aradon változatlanul siralmas: nincs egy útbaigazító tábla, amely segítene megközelíteni az egyébként eldugott helyen lévő emlékművet maga az emlékoszlop két futballpálya közé beékelve található, szinte karnyújtásnyira a sírhelytől áll a két futballpálya kapuja a főútvonalról göröngyös csapáson és ösvényen keresztül közelíthető meg az emlékmű. Itt és ilyen körülmények között nyugszanak az aradi vértanúk, a szabadságharc tábornokai.
Szóvá tettem mindezt 1997 júniusában, ezt követően pontosan államtitkár úr úgy reagált, hogy a miniszter úr ezekben az órákban is éppen Erdélyben tartózkodik - mondta ezt júniusban -, ahol szándékában áll a román kulturális hatóságok előtt felvetni az aradi emlékmű kérdését és az aradi emlékmű ügyében interveniálni.
Azóta nem hallottunk róla, hogy milyen eredménnyel járt a miniszter úr, sikerül-e e szomorú környezetet úgy átalakítani, hogy az alkalmas és méltó sírhelye lehetne nagy elődeinknek.
Várom államtitkár úr válaszát. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me