DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Ház! Már az elmúlt hetekben több alkalommal tettem fel ehhez hasonló kérdést - legelőször a Pénzügyminisztérium válaszolt, elég sajátos választ adott -, mert számomra fontos kérdés, hogy a kormány minisztériumai min és miért dolgoznak.
Azt gondolom, hogy egy minisztériumnak a kormány feladatot ad. Azt gondolom, hogy a minisztérium dolgozói nem a saját ötleteiken munkálkodnak, vagy ki tudja, kinek a megbízásából, hanem a kormány megbízásából dolgoznak. Úgy is gondolom - korábbi, nem túl hosszú, de mégiscsak megszerzett kormányzati tapasztalatomból -, hogy ha megindul egy munka valaminek a koncepciójáról, akkor ennek a legfőbb irányait a kormánynak kell megszabnia, hiszen túl nagy pazarlás lenne mindenféle szakmailag lehetséges változatot kidolgozni.
Ezek után rendkívüli megdöbbenéssel olvastam a Pénzügyminisztériumban készülő, az egészségügyi reform továbbviteléről szóló anyagokat, hiszen azokban olyan irányok, olyan koncepciók - profi biztosítók bevonása, általánossá tett térítési kötelezettség minden egyes orvosi ellátáshoz -, olyan megoldások szerepelnek, melyeket eddig még egyetlen kormányzó párt programjában nem olvashattam és melyekről a kormány eddig még nem beszélt.
Természetesen felvetődött bennem az a gondolat, hogy vajon két hónappal a választások előtt min dolgozik a Pénzügyminisztérium; talán az önök következő időszakra szánt egészségügyi programját dolgozza ki, vagy a szocialisták egészségügyi programján dolgozik?
Mégis - és kérdezem akkor megint a miniszterelnök urat -, kinek a megbízásából dolgozik a Pénzügyminisztérium ezen az anyagon, és honnan születtek az egészségügy átalakításának ezek az irányai? Várom válaszát. (Taps az MDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me