HORN GYULA

Full text search

HORN GYULA
HORN GYULA miniszterelnök: Tisztelt Képviselő Asszony! Természetesen a Pénzügyminisztérium a kormány elképzeléseinek, javaslatainak megfelelően dolgozik. Hangsúlyozni szeretném: nincs szó előterjesztésről, mert az még nem készült el, hanem először is kikérték, majd összegezték a szakemberek véleményét. Erről a kialakult álláspontról tájékoztatott röviden a pénzügyminiszter úr, de ez még nem kormány-előterjesztés - az majd ezután jön.
Nos, milyen fontosabb elemei vannak ennek az összefoglaló munkának? A javaslatoknak nem az a céljuk, hogy a költségvetés spóroljon az egészségügyön. Azt kívánjuk elérni, hangsúlyozza az anyag: a meglévő kapacitások jobb kihasználásával számottevően növekedjen a valós gyógyító-megelőző tevékenység; fokozatosan - több év alatt - forrást kell teremteni az elmúlt évtizedekben elmulasztott rekonstrukciók és fejlesztések számára; erősíteni kell az egészségügy szolgáltató jellegét, ahol a biztosított polgár nincs kiszolgáltatott, alárendelt helyzetben; emelni kell - méghozzá jelentősen - az orvosok kereseti színvonalát. És hadd ne soroljam tovább ezeket az elemeket, amelyek meggyőződésünk szerint nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy az egészségügy jobb legyen.
Hangsúlyozni szeretném: ezek előzetes elgondolások, és hogy hogyan kell megvalósítani ezeket, az elkövetkező időszakban nagyon kemény munka lesz.
Hadd jegyezzek meg egy ellenzéki pártnak egy dokumentumával kapcsolatban valamit; a következő hangzik el: biztosítani kell az egészségügyi reform továbbvitelét, és meggyőződésünk szerint a minisztériumok szakemberei energiát fordítsanak az egészségügyi reform továbbvitelével kapcsolatban (Dr. Pusztai Erzsébet: Milyen program ez?) a szükséges tennivalókra. Például ilyen: a kötelező és általános egészségbiztosítás mellett teret kapnak a kiegészítő biztosítások, hogy nagyobb lehetőség legyen (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) az öngondoskodásra is.
Tisztelt Képviselő Asszony! Ez a Magyar Demokrata Néppárt programjában szerepel (Dr. Pusztai Erzsébet: Hát ez nem!), amelynek ön is a képviselője. Tehát nincs... (A mikrofonját kikapcsolják. - Dr. Pusztai Erzsébet: Ez nem! - Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me