NAGY JENŐ

Full text search

NAGY JENŐ
NAGY JENŐ (MSZP): Tisztelt Államtitkár Asszony! A szobakiadók, a tisztességes vendéglátók, de az egész idegenforgalmi szakma is nagy várakozással fogadta a 110/1997-es kormányrendeletet, amely a magánszálláshelyek idegenforgalmi célú hasznosításáról szól.
Az ezen a területen uralkodó káosz, az adókikerülésből jelesre vizsgázott nepperek, szobaközvetítők megfékezését is sokan ettől a rendelettől várták. Azt tudjuk, hogy egy kormányrendelettel csodát nem lehet tenni, de szabadjon megjegyeznem: úgy gondolom, hogy a rendelet végül is a visszafogott várakozásokat se nagyon igazolta.
(14.30)
Fórumokon, fogadóórákon elég gyakran felvetik kifogásként, hogy miért kell kiírni az árat, hiszen az általában alku tárgyát képezi, miért kell a vendégkönyvet ilyen nagy részletességgel vezetni, miért kell az osztálybasorolást kívül feltüntetni. Ezeket az előírásokat jól meg tudjuk védeni, és a fórumokon, fogadóórákon én is igyekszem megmagyarázni.
De azzal a felvetéssel egyetértek - és kérdésem is erre irányul -, hogy miért nem lehet a szezonális szobakiadókkal pozitív kivételezést tenni, magyarul miért nem lehet megbontani az átalányadózást esetleg negyedévre vagy hónapokra, és miért kell egész éven át fizetni, gyakorlatilag már akkor, amikor a vendég még meg sem érkezett. Ha mód van rá, akkor úgy gondolom, egy idő eltelte után a rendeletnek ezt a részét is felül kellene vizsgálni, egy esetleges módosításnál figyelembe venni. Azt kérdezem tehát, hogy lehetséges-e egy ilyen felülvizsgálat. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me