T. ASZTALOS ILDIKÓ

Full text search

T. ASZTALOS ILDIKÓ
T. ASZTALOS ILDIKÓ ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Először is engedje meg, hogy megköszönjem kérdését, mert így alkalmam nyílik ezzel a nagyon sokakat érintő, fontos kérdéssel foglalkozni az Országgyűlés, az ország nyilvánossága előtt.
Mint ahogy képviselő úr is említette, a magánszálláshelyek idegenforgalmi hasznosításáról szóló kormányrendelet és a személyi jövedelemadóról szóló módosítás együttesen tette lehetővé, hogy 1997-ben a fizetővendéglátó tevékenységet folytatók az átalányadózást választhassák. Az új rendszer bevezetésének nyilvánvaló célja az volt, hogy egyszerűsítse az adózási eljárást, és az adózási terhek csökkenjenek. Ez a tavaly bevezetett adózási forma ez év végéig érvényes.
A Pénzügyminisztérium és a mi minisztériumunk természetesen együttesen meg fogja vizsgálni a kialakult helyzetet, le fogja vonni a következtetéseket, és az eljárások módosítását mindenképpen kezdeményezni fogja, ha azok indokoltak. Amit képviselő úr mond, az megfontolandó érv, és ebben a kontextusban nyilván vizsgálat tárgyát fogja képezni, és reméljük, hogy a jövő évben ezek az anomáliák kiszűrődnek a rendeletből, és jobb, hasznosabb, az eredményeket jobban szolgáló rendszer fog működni. Köszönöm megtisztelő figyelmét. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me