DR. BAJA FERENC

Full text search

DR. BAJA FERENC
DR. BAJA FERENC környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter: Kétperces reagálást szeretnék tenni, elnök úr, azért is, hogy a vita tárgyszerűségét megpróbáljam befolyásolni.
Föl szeretném hívni Pokorni képviselőtársam, frakcióvezető úr figyelmét arra, hogy szakszerű tárgyalási igényt fogalmazott meg. Azt gondolom, ehhez képest a kirekesztő hangnem nem igazán szerencsés. (Sasvári Szilárd: A Dunát rekesztették ki!) Úgy gondolom, ha valaki nem a Fidesz véleményét osztja a hágai ítélet vagy a tárgyalás kérdésében, az nem feltétlenül Szlovákia álláspontját osztja ugyanakkor. Azt gondolom, az igazságkeresésnek ez a módja a demokráciában nem helyes, semmiképpen nem célravezető, és pláne azt gondolom, egy tárgyszerű vitában fölösleges kvázi hazaárulóként föltüntetni a magyar tárgyaló delegációt. (Kövér László: Nem kvázi!) Arról van tehát szó, hogy tárgyszerű vita keretében a kormányzat mindig is kész arra, hogy ezt a rendkívül bonyolult és nehéz kérdést vizsgálja nem szereti azonban senki, ha a tárgyszerű vita helyett megbélyegzéssel foglalkozunk.
Azt szeretném tehát javasolni, hogy térjünk oda vissza, hogy valóban mi is a helyzet ebben a rendkívül bonyolult ügyben.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me