KOVÁCS LÁSZLÓ

Full text search

KOVÁCS LÁSZLÓ
KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Köszönöm. Tisztelt Ház! (Barsiné Pataky Etelkának:) Tisztelt Képviselő Asszony! Sajnálom, hogy az előbb a kérdése elejét nem hallottam, és így nem tudtam pontosan, mire irányul a kérdése.
Nos, én azt hiszem, ön nem pontosan értette azt, amit Bauer Tamás mondott, ugyanis ő nem azt vonta kétségbe, hogy a delegációnak joga van-e tárgyalni, nem abban van véleménykülönbség a Szabad Demokraták Szövetsége és az MSZP között, hogy van-e joga a delegációnak tárgyalni, hanem - ahogy hallottuk - abban van véleménykülönbség, hogy meg lehet-e állapodni bizonyos kérdésekről vagy nem. Ez a vétójog, amire ő hivatkozott, nemzetközi szerződések megkötését érinti, és ilyen nemzetközi szerződés megkötése még nincs napirenden; arról én az expozéban részletesen szóltam, hogy erre se idő nincs, se olyan szándéka nincs a kormánynak, hogy nemzetközi jogi kötelezettségeket vállaljon.
Tehát ilyen értelemben, azt hiszem, nem volt helyes az az összekapcsolás, amit a Bauer Tamás által elmondottak és a delegáció tárgyalási felhatalmazása között ön felvetett.
Köszönöm. (Szórványos taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me