URBÁN ÁRPÁD

Full text search

URBÁN ÁRPÁD
URBÁN ÁRPÁD, az oktatási, tudományos, ifjúsági és sportbizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Az oktatási, tudományos, ifjúsági és sportbizottság tagjai a mai napon tárgyalták a T/4003. számú módosítást, amelyet Nádori, Szigethy és Veér képviselőtársaim adtak be. Előrebocsátom, hogy 14 igen és 1 tartózkodó szavazat mellett általános vitára alkalmasnak találta a bizottság.
Úgy gondolom, két-három mondatban picit segítenem kell, hogy talán jobban megértsék kedves képviselőtársaim a javaslat lényegét. Nem arról van szó, hogy a NOB-ba akarja a törvényjavaslatot tevő tenni a FIDE-t, a Nemzetközi Sakkszövetséget, hanem a FIDE-t az AGFIS és a NOB mellé teszi, hogy ugyanazok a kedvezmények, ugyanazok a kötelezettségvállalások és egyebek vonatkozzanak rá, mint amelyek a Sportági Szakszövetségek Nemzetközi Szövetségére vonatkoznak.
Úgy gondolom, hogy ez a javaslat véghezvihető. A bizottsági ülésen arról beszélgettünk, arról vitatkoztunk, hogy szabad-e ezt az egyetlen sportágat, a sakksportágat kiemelni a többi, körülbelül 29, még oda nem besorolt sportág közül, és a bizottság véleménye az volt, hogy igen, a parlament ezt a módosító javaslatot majd fogadja el és a sakkszövetség, amely több mint százesztendős hazánkban, megérdemli ezt a megkülönböztetett figyelmet, amelyet kérek képviselőtársaimtól is.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me