GYIMÓTHY GÉZA

Full text search

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Nem vonom kétségbe a Bársony képviselőtársam felszólalásában mondott lehetőséget, hogy módjuk volt, és neki módja volt a szakszövetségekkel, a Sportegyesületek Országos Szövetségével és ezekkel az intézményekkel beszélni. De még egyszer mondom, nagyon sok sportegyesület vezetésétől olyan indokokat is hallottam, hogy így a szakszövetségek jogosítványai sokkal erősebbek lesznek, mint a Sportegyesületek Országos Szövetségéi és az egyes sportegyesületekéi.
Ön mondta, hogy az adott sportegyesület halmozta fel a hatalmas, milliós vagy milliárdos köztartozásokat. Természetesen. De kérem, meg kell nézni, hogy a sokszor vízfej jelleggel működő közbülső szervezetek - mert legyünk őszinték, a különböző hivatalok, mindazok, amelyek a sportirányításban részt vesznek, ez nemcsak a mostani kormányzat, hanem a korábbi, akár az elmúlt évtizedre is jellemző volt -, ez a vízfej nagyon sok pénzt elvitt az adófizetők zsebéből. Gyakorlatilag az a gond, hogy itt nem történt, legalábbis a sporttársadalom itt nem kapta meg azokat a konkrét adatokat, azokat a konkrét lehetőségeket, hogy betekinthessen ebbe a dologba. Amikor konszolidáljuk úgymond ezt a többmilliárdos tartozást, amikor megadjuk ezt a hatéves lehetőséget, fizetési haladékot és a részletfizetési kedvezményt, akkor mégiscsak elmondom, hogy a becsületes sportegyesületekkel szúrunk ki olyan értelemben, hogy aki becsületesen dolgozott eddig, gyakorlatilag nem volt rá lehetősége.
(18.00)
Én nem kétlem a szakszövetségek legitimitását, bár úgy lenne jó, ha az adófizetők pénzéből, tisztelt képviselőtársam, ilyen mérvű hatalmas konszolidációt biztosítanánk, akkor bizony sokkalta jobb lenne az újabb legitimáció. Nekem ez a véleményem.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me