GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN, a gazdasági bizottság előadója: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A gazdasági bizottság az elmúlt heti ülésén megtárgyalta a T/5396. számú törvényjavaslatot az adótörvények, a számviteli törvény és egyes más törvények módosításáról.
Az elmúlt években nagy erőfeszítéseket tettünk, hogy az adótörvényeket lehetőség szerint mindig az év vége előtt, jó időben meghozza a Ház, hogy a gazdálkodók, a vállalkozások számára a feltételek, a játékszabályok ismertté váljanak.
Az elmúlt évi gyakorlat bizonyítja, hogy a tisztelt Ház az év végéig még elfogadhat számos olyan törvényjavaslatot, amely visszamenőleg kihat akár az adótörvényekre, akár a számviteli törvényre és - mint ahogy a törvénycsomagban látható - sok más törvényre is. Tehát nagy valószínűséggel hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy ez az intézményi forma a jövőben többször előfordul.
Nem akarom megismételni, egyetértünk azzal, amit az államtitkár úr elmondott. Ezek a bizottsági vitában is előjöttek.
Amit viszont a bizottság nehezményez, hogy a csomagban előfordul nem egy, hanem több olyan törvényjavaslat, olyan módosítás, amely nem kötődik az államtitkár úr által említett akár a gazdasági társaságokról, akár a cégnyilvántartásról vagy közhasznú szervezetekről szóló törvényhez vagy a kamarai törvényhez. Feltehetően ezek jogalkotási vagy valamilyen technikai szempontból váltak időszerűvé vagy szükségessé. De szeretném hangsúlyozni: semmiképpen nem jó, nem vet jó fényt a munkánkra, ha egy ilyen csomagban mondjuk ártörvényt, kárpótlási törvényt, privatizációs törvényt vagy akár az atomenergiáról szóló törvényt módosítjuk.
Ezzel együtt bizottságunk a törvényjavaslatot általános vitára egyhangú szavazattal ajánlja a tisztelt Háznak.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me