DR. TÍMÁR GYÖRGY

Full text search

DR. TÍMÁR GYÖRGY
DR. TÍMÁR GYÖRGY (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselőtársaim! Amikor egy ilyen rendkívül fontos törvényjavaslat tárgyalása fölött folyik a beszélgetés, az önök figyelmébe ajánlom: célszerű, ha hosszú távú pillantással próbáljuk megközelíteni azt a problematikát, azokat a tényezőket, amelyek tulajdonképpen ennek a törvényjavaslatnak a lényegét képezik.
Egyrészt úgy gondolom, hogy maga a fejlesztés messzemenően figyelembe kell hogy vegye a helyi adottságokat. A fejlesztés nem lehet öncélú és nem lehet a reális tényeken kívüli szempontokon alapuló.
Másrészt szeretnék rámutatni arra, hogy a XXI. század küszöbéhez érkeztünk, és mivel mindannyian az európai integrációt tűztük magunk elé célnak, feltétlenül figyelembe kell venni a helyi fejlesztéseknél is mindazt, ami bennünket Európához, Európa vérkeringéséhez hozzáköt. Hiszen óriási múlt segít ebben a célban; úgy gondolom, elegendő, ha csak a XIX. századi vasútépítésekre célzok, ami figyelembe vette az egész Kárpát-medence adottságait, és nem az egyes régiókat egymástól függetlenül elzártan, hanem egységes egészként vette számításba és fejlesztette.
Most, amikor messze túlmegyünk már a Kárpát-medencén, amikor Európa vérkeringéséhez csatlakozhatunk, akkor fokozottabban kell, hogy ez a cél érvényesüljön, hatékonyan, úgy a koncepcióban, mint a végrehajtási részletekben.
Köszönöm, elnök úr. (Szórványos taps az FKGP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me