DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm, elnök úr, a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! 1997-ben az ország legújabb kori történelmében soha még csak fel sem tételezett mélypontra süllyedt a születések száma Magyarországon.
Hogy ez mennyire így van, hadd legyen szabad arra utalnom összehasonlító adatként, hogy 1930-ban, a trianoni békediktátumból még csak magához sem tért országban 219 784 a születések száma; 1941-ben, a II. világháború borzalmai alatt is 177 047 gyerek született Magyarországon 1948-ban, a kommunizmus legsötétebb diktátorának, Rákosi Mátyásnak az ideje alatt sem tudta elérni a népnek ez a szörnyszülöttje sem, hogy a magyar anyák ne szüljenek 191 907 gyermeket.
Amit azonban nem sikerült a trianoni békediktátumnak, nem sikerült a II. világháború szörnyűségeinek, nem sikerült Rákosi Mátyásnak és a magyar nép egyetlenegy ellenségének sem, azt sikerült elérnie Horn Gyulának, aki (Felzúdulás az MSZP padsoraiban.) a születések számát tekintve egy olyan döbbenetesen alacsony számú születéseket lehetővé tévő gazdasági programot valósított meg, melynek értelmében (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Szégyelld magad!) 100 ezer fő alá csökkent a születések száma, pontosan 96 ezerre.
Persze egy-két MSZP-s képviselő, aki, gondolom, a telefonkönyv forgatása közben is jóízűeket szokott nevetni, lehet, hogy nevet azon, hogy Magyarországon ilyen tragikus helyzet alakult ki. (Derültség az MSZP padsoraiban.) Csakhogy ez önöknek, igen tisztelt MSZP-frakció és SZDSZ-frakció, éppúgy felróható, mint Horn Gyulának, mert önök verték szét a gyest, önök verték szét a gyedet (Dr. Orosz István: Három gyerekes...); önök teremtettek olyan helyzetet ebben az országban, hogy 25 százalékos áfát, tehát sarcot kell fizetni a lakások építése után; önök teremtettek egy olyan helyzetet, hogy 200 ezer hajléktalan (Közbeszólások az FKGP padsoraiban: Így van!) van ebben az országban; önök teremtettek egy olyan helyzetet (Folyamatos közbeszólások az MSZP padsoraiból.), hogy 800 ezer család, tehát mintegy 2 millió, usque 2,5 millió magyar ember, köztük gyerekek, asszonyok, idősek, fiatalok olyan helyzetbe kerültek, hogy nem tudják a lakás rezsijét fizetni. Nem az én adatom, de nem vitás tény, hogy hozzávetőlegesen 80 ezer lakástulajdonos, 80 ezer család került olyan helyzetbe, hogy az általuk felvett OTP-t (Bársony András: Te szavaztad meg '94-ben!) a később felemelt kamatok miatt is, meg a gazdasági élet ellehetetlenülése miatt nem tudta fizetni, és most az utcára (Dr. Orosz István közbeszól.) kerülés veszélye fenyegeti őket.
Én úgy gondolom, azt azért látni kell, hogy emellett önök szétverték az egészségügyet, szétverték a gyógyszerellátást (Moraj az MSZP padsoraiban.), adót vet ki a hatalom a járókára - ezen tessék nevetni! -, adót vetnek ki a gyerekcipőre, a babakocsira. És én úgy gondolom, azt látni kell, hogy Magyarországon egy olyan helyzet keletkezett, amely kapcsán kénytelen vagyok felhívni személyesen Horn Gyula és emellett az önök figyelmét arra a tényre, hogy a rabszolga-társadalom azért szűnt meg, mert a rabszolgák nem voltak hajlandók rabszolgagyerekeket szülni. (Dr. Szabó Zoltán: Súlyos tévedés!) És most megszűnt Magyarországon a gyerekek születésénél az a szám, ami a nemzetet fenntartja (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.): ezért önök a felelősek! (Taps és közbeszólások a Független Kisgazdapárt padsoraiban: Úgy van! Igazad van! - Közbeszólás az MSZP padsoraiban: Szégyen!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me