ELNÖK (dr. Kávássy Sándor)

Full text search

ELNÖK (dr. Kávássy Sándor)
ELNÖK (dr. Kávássy Sándor): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a büntetőeljárásról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/5013. számon, az egységes javaslatot pedig 5013/89. számon kapták kézhez. A Házszabály 107. § (1) bekezdése alapján az előterjesztő módosító javaslatokat nyújtott be, amelyekről az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített T/5013/91. számon.
Tisztelt Országgyűlés! Ennek alapján záróvitára is sor kerül. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy az összefüggésekre figyelemmel a módosító javaslatokat egy szakaszban tárgyaljuk. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a javaslatot elfogadta.
Megnyitom tehát a záróvitát. Kérdezem, kíván-e felszólalni valaki. Megadom a szót Nádori László szabaddemokrata képviselőnek. (Dr. Nádori László: Nem kértem szót.) Téves. Szintén jelentkezett Kocsis Imre Antal, az SZDSZ-ből. (Kocsis Imre Antal jelzi, hogy nem jelentkezett szólásra.) Megadom a szót Juhászné Lévai Katalin szocialista képviselőnek. (Közbeszólás: Nem jelentkezett.) Nem. Elnézést, sorozatosan téves adatok jöttek be.
Mivel senki sem jelezte felszólalási szándékát, a záróvitát lezárom, és a határozathozatalra sor kerülhet.
Tisztelt Országgyűlés! Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy az ajánlás 15. pontjában szereplő módosító javaslat elfogadásához az alkotmány 40/A. § (1) bekezdése alapján a jelen levő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazatára van szükség. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az ajánlás 15. pontjában szereplő, minősített többséget igénylő módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 189 szavazattal, ellenszavazat nélkül, 36 tartózkodással elfogadta.
(12.00)
Most az egységes javaslathoz érkezett további módosító javaslatokról határozunk az egyszerű többség szabályai szerint. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az előterjesztő további módosító javaslatait, amelyeket az alkotmányügyi bizottság támogat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Dr. Kónya Imre: Nem működik a gépem! Eddig működött!)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 203 szavazattal, ellenszavazat nélkül, 25 tartózkodással elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazásra kerül sor. A Házszabály értelmében az egységes javaslat imént módosított szövegének elfogadása is két ütemben történik. Az egységes javaslat 606. § (8), (9), (10), (11), (12) bekezdései a rendőrségről szóló törvény módosítását kezdeményezik, amelyek elfogadásához a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a büntetőeljárásról szóló törvényjavaslat rendőrségi törvényre vonatkozó szakaszait az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Zsigmond Attila: Továbbra sem működik Kónya Imre gépe!)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 201 szavazattal, ellenszavazat nélkül, 36 tartózkodással a törvényjavaslat rendőrségi törvény módosítására vonatkozó szakaszait elfogadta.
Most a törvényjavaslat további rendelkezéseiről határozunk az egyszerű többség szabályai szerint. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a büntetőeljárásról szóló törvényjavaslat egyszerű többséget igénylő részét az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 184 szavazattal, ellenszavazat nélkül, 51 tartózkodással a törvényjavaslat további részét elfogadta.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me