BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban szeretnék röviden reagálni mindarra, ami az elmúlt két hétben történt, hiszen legalábbis szokatlan helyzet az, hogy a kormány szándéka ellenére két országgyűlési képviselő, két szabaddemokrata képviselő benyújtott tervezetével foglalkozott a Ház. (Zaj.)
Szabaddemokrata képviselők nyújtották be ezt a törvénytervezetet, de szeretném hangsúlyozni: nagyon sok képviselő összehangolt munkájára volt szükség ahhoz, hogy idáig eljussunk, és fontosnak tartom, hogy most, a zárszóban külön is köszönetet mondjak Szabad György képviselőtársamnak, aki egy ízben gépi szavazást kért annak érdekében, hogy tárgysorozatba vegyük, illetve napirendre tűzzük ezt a törvénytervezetet.
Szeretném hangsúlyozni, hogy az ellenzéki pártok képviselőinek és nagyon sok szocialista képviselőnek az együttműködésére volt szükség ahhoz, hogy ez a törvény megszülessen. Úgy gondolom, ők azok a képviselők a magyar parlamentben, akik igazán átérezték, hogy ez a téma tovább nem halasztható.
Az elmúlt két hétben több mint száz módosító indítvány került benyújtásra, ezeket a szociális bizottság, illetve a költségvetési bizottság megtárgyalta, és elvégeztük a munkánkat. Ez nem nagy terjedelmű törvény, úgy gondolom, alapos vitát folytattunk, és jó eredménnyel születhet törvény, ha az előttünk levő szavazásokat még megoldjuk. Ez alatt a két hét alatt jó néhány kérdésben sikerült megállapodnunk a népjóléti tárca képviselőjével, de szeretném hangsúlyozni, hogy nem minden kérdésben. Maradt olyan vitatéma, amelyről most a képviselők fognak dönteni, tehát izgalmas szavazás előtt állunk.
Szeretném hangsúlyozni még egyszer, hogy ez viszonylag rövid törvény. Éppen ezért elfogadhatatlan számunkra, előterjesztők számára, hogy azt a kevés tartalmat is kivegyük ebből az anyagból, ami pedig benne van, egészen pontosan a fogyatékosok támogatásának kérdéséről beszélek. A kormány azzal a szándékkal kért ki szavazásra tételeket a támogatott csomagból, hogy külön törvénybe utalja ezek megoldását. Mi, akik ezen a törvénytervezeten dolgoztunk, és pontosan tudjuk, milyen nehéz volt a szavazásig eljuttatni ezt a törvényt, elfogadhatatlannak tartjuk, hogy most halasszuk tovább a téma rendezését egy külön törvényre való utalással.
Éppen ezért nagyon kérem képviselőtársaimat, figyeljenek oda a szavazásnál, és aki az előterjesztőkkel ért egyet, az támogassa ennek a törvénytervezetnek az olyan formában történő megszületését, hogy némi tartalommal is bírjon.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me