AKAR LÁSZLÓ

Full text search

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A parlamenti vita alapján is bizonyosak lehetünk abban, hogy a kockázati tőkebefektetésekről, tőketársaságokról és tőkealapokról szóló törvény megalkotása komoly előrelépést jelent a hazai gazdasági élet jogi kereteinek fejlesztésében és a vállalkozásbarát szabályozási környezet kialakításában.
Amint azt az expozéban is kiemeltem, a törvénynek, amelyet a tisztelt Ház várhatóan most megalkot, egyetlen célja és rendeltetése van. Ez a cél a vállalkozások fejlesztésének, ezáltal a gazdaság fejlődésének elősegítése s ennek érdekében a jelentős fejlődési képességekkel bíró vállalkozásokba történő befektetések előmozdítása, az ilyen vállalkozások tartós tőkéhezjutási lehetőségeinek nagy mérvű javítása.
A kormányzat bízik abban, hogy hamarosan a hazai vállalkozások és különösen a jelentős növekedési potenciállal rendelkező kis- és középvállalkozások is tapasztalni fogják a törvény kedvező hatásait. Ezt segítheti, hogy az Európai Unió is központi jelentőségűnek ítéli a kockázati tőke részvételét a kis- és közepes vállalkozásokban, és most keres új eszközöket arra, hogyan ösztönözze azt közösségi erőforrások felhasználásával is. Emellett elképzelhető az állam közreműködése is az új kockázati tőkeintézmények létrehozásában.
A törvény elfogadását követően a kormányzatnak feltétlenül segítenie kell a vállalkozásokat hozzájutni azokhoz az ismeretekhez, amelyek képessé teszik őket a kockázati tőkefinanszírozás formáinak felhasználására. Ebben a munkában nélkülözhetetlen a kamarák és a vállalkozói érdekképviseleti szervezetek közreműködése is.
Tisztelt Országgyűlés! Örömmel állapítom meg, hogy ez a törvényjavaslat a vitában lényegében egyöntetű támogatással találkozott. A benyújtott, elsősorban pontosító jellegű módosító indítványok közül 32 indítványt a kormány is támogat. Mindezek alapján kérem a törvényjavaslat elfogadását.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me