ELNÖK (dr. Kávássy Sándor)

Full text search

ELNÖK (dr. Kávássy Sándor)
ELNÖK (dr. Kávássy Sándor): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 9., 10., 11., 13., 16., 24., 39. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását. Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 209 igen szavazattal, 12 ellenszavazattal, 22 tartózkodással elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet. Az ajánlás 1., 2., 3. és 4., valamint a kiegészítő ajánlás 1. pontjában szereplő indítványok a törvényjavaslat 1. §-ában a sporttörvény 1. § 4) pontjában a hivatásos sportoló fogalmának módosításait terjesztik elő. Az ajánlás 1., 2., 3. pontjai egymás mellett is elfogadható módosításokat javasolnak. Az ajánlás 1., 3. vagy a kiegészítő ajánlás 1. pontjának elfogadása kizárja az ajánlás 4. pontjában szereplő indítványt.
Először az ajánlás 1. pontjáról határozunk Lányi Zsolt indítványa alapján. Frakciókérésre szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 43 igen szavazattal, 180 ellenszavazattal, 19 tartózkodással nem fogadta el.
Most az ajánlás 2. pontját teszem fel szavazásra, a tartalmi összefüggésekre figyelemmel az ajánlás 7. pontjában szereplő indítvánnyal együtt. Ezekben Birta Sándor a sportolói engedély kiadási feltételét terjeszti elő. Az önkormányzati bizottság támogatja, az oktatási bizottság nem támogatja.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 24 igen szavazattal, 168 ellenszavazattal, 56 tartózkodással nem fogadta el.
(11.40)
Az ajánlás 3. és a kiegészítő ajánlás 1. pontjaiban foglalt indítványok alternatív megoldást tartalmaznak a hivatásos sportolók fogalmának módosítására.
Először Bakonyi Tibor, Nádori László és Páva Zoltán indítványáról határozunk a kiegészítő ajánlás 1. pontja szerint. Az oktatási bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 212 igen szavazattal, 24 ellenszavazattal és 12 tartózkodással elfogadta.
Az ajánlás 8. pontjában Nádori László a törvényjavaslat 2. § (1) bekezdésében a törvény 16. § (1) bekezdése c) pontjának módosítását javasolja. Ebben az egyes versenyek és versenysorozatok konkrét felsorolásának elhagyását kezdeményezi. Az oktatási bizottság támogatja, az önkormányzati bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 74 igen szavazattal, 150 ellenszavazattal és 26 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 14. pontjában Pallag László a törvényjavaslat 2. § (2) bekezdésében a törvény 16. § (3) bekezdésének nyelvtani szövegmódosítását kezdeményezi. Frakciókérésre szavazunk. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 37 igen szavazattal, 178 ellenszavazattal és 36 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 34. pontjában Birta Sándor a törvényjavaslat 4. §-ában a törvény 33. § (3) bekezdésének kiegészítését javasolja a fizetési halasztás és részletfizetés engedélyezése feltételének megfogalmazásával. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 26 igen szavazattal, 202 ellenszavazattal és 23 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 44. pontjában Nádori László a törvényjavaslat 7. § (2) bekezdésének módosításával a végrehajtás határidejének módosítását kezdeményezi a labdarúgás sportágban. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslat elfogadása magában foglalja az ajánlás 45. pontjában szereplő indítványt. A bizottságok nem támogatják. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 46 igen szavazattal, 181 ellenszavazattal és 26 tartózkodással nem fogadta el.
Most Bakonyi Tibor és Páva Zoltán indítványáról határozunk az ajánlás 45. pontja szerint. A javaslatban a törvényjavaslat 7. § (2) bekezdésének szövegéből a csapatsportágra történő utalás elhagyását kezdeményezik. Az oktatási bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 101 igen szavazattal, 120 ellenszavazattal és 29 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 46., 47., valamint a kiegészítő ajánlás 8. pontjai alternatív megoldást javasolnak a törvényjavaslat 7. §-ának kiegészítésére. A javaslatok a sportszervezetek által foglalkoztatott sportolók foglalkoztatásának határidejét terjesztik ki.
Először az oktatási bizottság javaslatáról határozunk az ajánlás 46. pontja szerint. A bizottságok nem támogatják. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 27 igen szavazattal, 200 ellenszavazattal és 24 tartózkodással nem fogadta el.
Most Bakonyi Tibor, Nádori László és Páva Zoltán javaslatát teszem fel szavazásra a kiegészítő ajánlás 8. pontja szerint. Az oktatási bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 193 igen szavazattal, 39 ellenszavazattal és 17 tartózkodással elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés? (Nincs jelentkező.)
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me