ISTVÁN JÓZSEF

Full text search

ISTVÁN JÓZSEF
ISTVÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Kedves Képviselőtársaim! Nem kívánok a türelmetekkel visszaélni, csak pár tőmondatot szeretnék elmondani, mint aki a Független Kisgazdapárt képviselőcsoportjából Izsó Mihály képviselőtársammal együtt a pályázatok elbírálásának a kezdetétől fogva a végéig együtt munkálkodtam az öt albizottságban, és megpróbáltunk mindent elkövetni, hogy ezt a kevés összeget, amelyet az előterjesztőnk már a Ház elé terjesztett, elfogadhatóan, az adott körülmények között igazságosan és tisztességesen osszuk szét.
(10.50)
A Független Kisgazdapárt képviselőcsoportjának az a véleménye, hogy a társadalmi szervezetek a demokrácia letéteményesei. Ahogyan a társadalmi szervezetekhez a mindenkori kormányzat és a mindenkori parlamenti költségvetés viszonyul, úgy van megbecsülve avagy nincs megbecsülve. Nyilvánvalóan az előterjesztésből kiderült az, hogy nagyon szerény ez a megbecsülés.
A jövőre nézve minden körülmények között a társadalmi szervezeteknek legalább a működésüket biztosítani kell, és ehhez ez a költségvetési összeg, amelyet az elmúlt esztendőben a magyar parlament megszavazott, nagyon kevés. Az új kormánynak - bárki alakítja azt, de reméljük, hogy nemzeti kormány lesz (Zaj az MSZP soraiból. - Dr. Szabó Zoltán: Az lesz! Éppúgy, mint a mai.) -, felelőssége lesz a társadalmi szervezetekkel kapcsolatban, hogy méltóképpen megbecsüljék, és az országban igényelt munkájukat és a munkájukkal együtt azt a szolgálatot, amit a nemzet javára végeznek, zavartalanul, könnyebben tudják végezni.
A Független Kisgazdapárt képviselőcsoportjának nevében én is arra kérem minden képviselőtársamat az ellenzéki oldalról ugyanúgy, mint a kormányoldalról, hogy ezt az előterjesztést a módosító indítvánnyal szavazzák meg.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me