ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a módosító javaslatok elfogadásához a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.
A kiegészítő ajánlás 1. pontjában Gellért Kis Gábor és képviselőtársai a törvényjavaslat 6. §-ában a törvény 96. §-át új bekezdéssel kívánják kiegészíteni. Lényege: a kisebbségi listás szavazólapot a szavazatszámláló bizottság a választópolgár kérésére adja át. Az emberi jogi és az önkormányzati bizottság támogatja, az alkotmányügyi nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 74 igen, 178 ellenszavazat és 38 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 12. és ezzel összefüggésben a 14. pontjában Toller László a választási eljárásról szóló törvény, valamint a törvényjavaslat hatályba léptető rendelkezéseinek módosítását kezdeményezi. Az emberi jogi bizottság ezekhez képest alternatív tartalmú módosítást javasol a törvényjavaslat 12. §-ában, és ehhez kapcsolódóan a törvényjavaslat 13. és 14. §-ainak elhagyását kezdeményezi. Sepsey Tamás az ajánlás 15. és 16. pontjaiban ugyancsak a törvényjavaslat 13. és 14. §-ának elhagyását javasolja.
Először Toller László javaslatáról határozunk az ajánlás 12. és 14. pontjai szerint. Frakciókérésre szavazunk. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 159 igen szavazattal, 117 ellenszavazattal és 14 tartózkodással a módosító javaslatot nem fogadta el.
Az emberi jogi bizottság az ajánlás 13. pontjában a hatálybalépés időpontjának megváltoztatását kezdeményezi azzal, hogy a törvény kihirdetése napján lépjen hatályba. Ezzel összefüggésben határozunk az ajánlás 14. és 15. pontjaiban szereplő javaslatokról, amelyeket az emberi jogi bizottság és Sepsey Tamás terjesztettek elő, amelyeket a bizottságok támogatnak. És tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 188 igen szavazattal, 67 ellenszavazat és 33 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Senki sem jelentkezik.) Ilyen nincs. (Folyamatos zaj. - Az elnök kopog.) Zárószavazásunkra a jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me