ELNÖK (dr. Kávássy Sándor)

Full text search

ELNÖK (dr. Kávássy Sándor)
ELNÖK (dr. Kávássy Sándor): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő előzetesen írásban minden frakció részére eljuttatta a támogatott módosító javaslatokat. Ezek szerint a T/5396/36. számú ajánlás 4., 13., 14., 25., 31., 32., 33., 34., 35., 37., 38., 40. pontjait, továbbá a T/5396/48. számú kiegészítő ajánlás 2., 4., 5., 6., 8., 9., 10., 11., 13. pontjait az előterjesztő támogatja.
(12.20)
Tisztelt Országgyűlés! Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 16., 18., 20., 29. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását.
Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés. Kérdezem, elfogadja-e a tisztelt Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 228 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 13 tartózkodással elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még lehet szavazni.
Az ajánlás 1. és a vele összefüggő 5. pontjában Csizmár Gábor a személyi jövedelemadó-törvény, valamint a társasági adóról szóló törvény módosításait kezdeményezi. Ezekben a törvények egyes rendelkezéseiből elhagyni javasolja a tartós adományozásra utaló szövegrészt. Frakciókérésre szavazunk.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 169 igen szavazattal, 54 ellenszavazattal, 18 tartózkodással elfogadta.
Az ajánlás 3., valamint a kiegészítő ajánlás 1. pontjai alternatív megoldást javasolnak a személyi jövedelemadó-törvény 1. számú melléklet 5. pontja új ponttal történő kiegészítésére. Az indítványok adómentes költségtérítés jellegű bevételt fogalmaznak meg.
Először a költségvetési bizottság indítványáról határozunk a kiegészítő ajánlás 1. pontja szerint.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 194 igen szavazattal, 45 ellenszavazattal, 3 tartózkodással elfogadta.
Az ajánlás 6. pontjában Tardos Márton a törvényjavaslat 14. § (1) bekezdésének elhagyását javasolja. A rendelkezés egy adózás előtti eredménycsökkentő tényezőt tartalmaz. A javaslat elfogadása kizárja az ajánlás 7. pontját és ezzel összefüggésben a 10. pontban lévő indítványt.
Először tehát az ajánlás 6. pontjáról határoz az Országgyűlés. A bizottságok nem támogatják.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 46 igen szavazattal, 145 ellenszavazattal, 51 tartózkodással nem fogadta el.
Most az ajánlás 7. pontját és a vele összefüggésben lévő 10. pontot teszem fel szavazásra Tardos Márton indítványai alapján. Ebben adózás előtti eredménycsökkentő tényező módosítását javasolja, valamint az adófizetési kötelezettségre utaló szabályok elhagyását kezdeményezi. A bizottságok nem támogatják. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 48 igen szavazattal, 163 ellenszavazattal, 36 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 3. pontjában a gazdasági bizottság a törvényjavaslatot új paragrafussal kívánja kiegészíteni. Ebben a társasági adóról szóló törvényben újabb adókedvezmény feltüntetését javasolják. A költségvetési bizottság nem támogatja.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 90 igen szavazattal, 150 ellenszavazattal, 11 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 36. pontjában a gazdasági bizottság a törvényjavaslat 69. §-ának módosítását javasolja. Ebben a privatizációs törvény alapján gyakorolt szavazati jogra vonatkozó szabályok megváltoztatását kezdeményezik. A költségvetési bizottság támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 117 szavazattal, 127 ellenszavazattal, 8 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 14. pontjában Farkas Imre a törvényjavaslat 74. § (5) bekezdésének kiegészítését javasolja. Ezzel összefüggésben a kiegészítő ajánlás 15. pontjában javaslatot tesz a gazdasági társaságokról szóló törvény kiegészítésére is. A javaslatot a bizottságok támogatják. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 98 szavazattal, 143 ellenszavazattal, 16 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 39. pontjában Miklós László a törvényjavaslat 74. § (5) bekezdésének kiegészítésével a gazdasági társaságokról szóló törvény hatályát vesztő rendelkezésének kiegészítését javasolja. A kiegészítő ajánlás 16. pontjában pedig Farkas Imre a törvényjavaslat 74. §-ában a gazdasági társaságokról szóló törvény új bekezdéssel történő kiegészítését javasolja, amelyben utal Miklós László módosító javaslata alapján hatályát vesztő bekezdésre is. A két javaslat tehát alternatív tartalmú.
Először Miklós László javaslatáról határozunk az ajánlás 39. pontja alapján. A bizottságok nem támogatják.
(12.30)
Kérdezem, hogy az Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 50 igen szavazattal, 181 ellenszavazattal, 25 tartózkodással nem fogadta el.
Most Farkas Imre javaslatát teszem fel szavazásra a kiegészítő ajánlás 16. pontja szerint. A bizottságok nem támogatják.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 26 igen szavazattal, 207 ellenszavazattal, 26 tartózkodással nem fogadta el.
A zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me