ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Én is köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az Alkotmánybíróság új tagjainak titkos szavazással történő megválasztása. Az Alkotmánybíróság tagjainak megválasztását előkészítő jelölőbizottság előterjesztését H/5609. és H/5610. számon kapták kézhez képviselőtársaim. Kérem képviselőtársaim figyelmét!
A bizottság az Alkotmánybíróság tagjának jelölte dr. Erdei Árpádot és dr. Kiss Lászlót. Az alkotmánybírákat jelölő bizottság ülésén megállapodás született abban a kérdésben, hogy a két titkos szavazásra egymást követően, külön-külön kerül sor. Ha az első választás eredményes, akkor dönt az Országgyűlés a másik alkotmánybíró személyéről.
Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy az alkotmány 32/A. §-ának (4) bekezdése alapján az Alkotmánybíróság tagjainak megválasztásához az országgyűlési képviselők kétharmadának, azaz 255 képviselőnek az igen szavazata szükséges.
Tisztelt Országgyűlés! A titkos szavazás a szokásos rendben történik. Képviselőtársaim első alkalommal a Duna-parti folyosón egy szavazólapot és egy borítékot vehetnek át, amelyen dr. Erdei Árpád jelölt neve található. Kérem, hogy a szavazás során vegyék igénybe a folyosó végén elhelyezett szavazófülkéket.
Tisztelt Országgyűlés! Most felkérem Gyimóthy Géza jegyző urat, hogy röviden ismertesse a szavazás szabályait.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me