ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 9., 19., 31., 66., 85., 146., 291. pontjaiban és a kiegészítő ajánlás 4., 34., 38., 44., 81. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását.
Most tehát, tisztelt Országgyűlés, a támogatott módosító javaslatokról határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 299 igen szavazattal, 2 ellenszavazat és 3 tartózkodás mellett elfogadta.
Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.
A kiegészítő ajánlás 2. pontjában a környezetvédelmi bizottság, valamint az ajánlás 21. pontjában Torgyán Józsefné Cseh Mária a törvényjavaslat 3. § 1. pontjában az állattartók fogalmának módosítására terjesztenek elő alternatív tartalmú indítványt.
A kiegészítő ajánlás 2. pontjában a környezetvédelmi bizottság a következő meghatározást terjeszti elő: állattartó az a személy, akinek az állat a tulajdonában van, vagy azzal rendelkezni jogosult. A mezőgazdasági bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 57 igen, 231 ellenszavazat és 13 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most az ajánlás 21. pontját teszem fel szavazásra, amely szerint az állattartó az állatot kedvtelésből vagy haszonszerzés céljából tartó személy. Frakciókérésre szavazunk. A tisztelt Országgyűlés egyetért-e a módosító javaslattal? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 40 igen, 233 ellenszavazat és 31 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 24. pontjában Torgyán Józsefné Cseh Mária a törvényjavaslat 3. §-át új ponttal javasolja kiegészíteni, amelyben a gazdasági haszonállat meghatározását terjeszti elő. Frakciókérésre szavazunk. Az Országgyűlés elfogadja-e a módosító indítványt? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 44 igen, 246 ellenszavazat és 15 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 39. pontjában Koltai Imre és képviselőtársai a törvényjavaslat 3. § 7. pontjának kiegészítésével azt javasolják, hogy a beavatkozás fogalma csak jogszerű cselekedet lehessen. A környezetvédelmi bizottság támogatja, a mezőgazdasági nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 57 igen, 231 ellenszavazat és 16 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(18.50)
A kiegészítő ajánlás 8. pontjában Pál Béla és Házas József a törvényjavaslat 3. §-át a menazséria fogalmával kívánják kiegészíteni. A környezetvédelmi bizottság támogatja, a mezőgazdasági nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 48 igen, 221 ellenszavazat és 34 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 9. pontjában ismét Pál Béla és Házas József képviselőtársaink javasolják a törvényjavaslat 3. §-ának kiegészítésével az állatkereskedés fogalmát meghatározni. A környezetvédelmi bizottság támogatja, a mezőgazdasági nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 40 igennel, 212 ellenszavazattal és 47 tartózkodással a módosító javaslatot nem fogadta el.
Az ajánlás 61. pontjában Koltai Imre és képviselőtársai a törvényjavaslat 5. §-át új bekezdéssel javasolják kiegészíteni. Ebben az állattartó tisztaságvédelmi kötelezettségéről rendelkeznek. A környezetvédelmi bizottság támogatja, a mezőgazdasági nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 174 igen szavazattal, 110 ellenszavazat és 23 tartózkodás mellett elfogadta.
A kiegészítő ajánlás 13. pontjában Kiss Róbert a törvényjavaslat 5. § (4) bekezdésének kiegészítését javasolja. Ennek lényege, hogy az állat élettani szükségleteit jelentősen korlátozó eszköz alkalmazása jogszabályban megtiltható. A környezetvédelmi bizottság támogatja, a mezőgazdasági nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 54 igen, 186 ellenszavazat és 63 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 42. pontjában a mezőgazdasági bizottság, valamint Orosz Sándor a törvényjavaslat 22. § (6) bekezdésének módosítását és új bekezdéssel történő kiegészítését javasolják, amelyben a szépítőszer előállítása céljából tervezett kísérletre kiadható engedélyről rendelkeznek. A bizottságok támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 123 igen, 155 ellenszavazat és 29 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 71., 86. és 87. pontjai alternatív javaslatokat tartalmaznak a törvényjavaslat új szakasszal történő kiegészítésével az állatvédelmi feladatok pénzügyi fedezetének megoldására.
Elsőként a környezetvédelmi bizottság indítványáról határozunk a kiegészítő ajánlás 71. pontja szerint, amelyet a mezőgazdasági bizottság támogat, az önkormányzati nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 273 igen szavazattal, 19 ellenszavazat és 17 tartózkodás mellett a módosítást elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről nem szavaztunk, de kellett volna? (Senki sem jelentkezik.) Nincs.
A zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me