ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 23., 75., 76. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását. Most tehát a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 283 igen szavazattal, 22 ellenszavazat és 9 tartózkodás mellett elfogadta.
Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.
A kiegészítő ajánlás 1. pontjában Molnár Gyula és képviselőtársai a törvényjavaslat 3. § (2) bekezdése módosítását javasolják. Javaslatuk szerint ne minősüljön gyógyszernek a külön jogszabályban meghatározott gyógyhatású anyag és készítmény sem. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 28 igen, 261 ellenszavazat és 21 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 38. pontjában Győriványi Sándor a törvényjavaslat 5. §-át új bekezdéssel kívánja kiegészíteni. Lényege: a gyógyszerek előállítását, ennek során minőségét és tárolását az erre jogosult egészségügyi szerv ellenőrzi, és a forgalmazást korlátozhatja vagy megtilthatja. A frakció kérésére szavazunk, tisztelt Országgyűlés. Kérdezem az Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító indítványt. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 65 igen, 230 ellenszavazat és 14 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 41. pontjában Győriványi Sándor a törvényjavaslat 6. § (1) bekezdése módosításával a gyógyszerforgalmazás egyik szabályát kívánja megváltoztatni. A frakció kérésére szavaz a tisztelt Országgyűlés. Elfogadja-e az Országgyűlés a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 69 igen szavazattal, 229 ellenszavazat és 17 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 20. pontjában Molnár Gyula és képviselőtársai a törvényjavaslat 12. §-ának kiegészítésével azt javasolják, hogy az orvosi rendelvény nélkül kiadható gyógyszerek külön jogszabályban meghatározott köre közvetlen lakossági gyógyszerellátás során szabadpolcos önkiszolgáló rendszerben is forgalmazhatók legyenek. (Zaj. - Molnár Gyula jelzi szólási szándékát.)
Megadom a szót Molnár Gyula képviselő úrnak. MSZP.
(18.30)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me