CSÓTI GYÖRGY

Full text search

CSÓTI GYÖRGY
CSÓTI GYÖRGY (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Bár az azonnali kérdések órájának hangulata a tetőfokára hágott, remélem, elég komolysággal fogják hallgatni kérdésemet. (Moraj a kormánypártok padsoraiban.) A most elmúló kormányzati ciklusban a Bokros-program és a restriktív pénzügyi politika csak a multinacionális nagyvállalatoknak kedvezett. A középosztály nemhogy megerősödött volna, de még a '90-es évek elején megkezdődött csírái is elhaltak vagy elhalófélben vannak. Ez tehát a szomorú valóság. Ezt megerősíti ebben az esetben a látszat is.
Például a budai várnegyedet látogató külföldi turista akár a Batthyány téren, akár a Moszkva téren jön föl a metróból, vagy a Déli pályaudvarnál hagyja el a vonatot, ugyanazt látja: hajléktalanok, kéregetők és feketeárusok hada fogadja.
(15.00)
De mit lát az autós turista a magyar-osztrák határon? Döbbenetes képet! Ha ugyanis lomtalanítás van Ausztriában, mint most is, guberálók hada tér haza megtömött autókkal, utánfutókkal, pótkocsikkal. A rozsdás kerékpártól kezdve a WC-deszkáig mindent megtalálnak az utánfutókon. (Közbeszólás a jobb oldalról: Ez a szomorú!) És a vámos továbbint - és a kacatok máris magyar földön vannak.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az elmúlt négy esztendőben hazánk lakossága katasztrofálisan elszegényedett, milliók élnek a létminimum alatt. De a magyar nép büszke! Még ha rászorul is, nem akar Európa szemében koldusként megjelenni.
Miért tűri a kormányzat (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Mit?), hogy a nyugati országhatáron guberálók országának képét fessük? (Taps az MDF padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me