DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Úr! Az ok nagyon egyszerű: a Művelődési és Közoktatási Minisztérium nem a közoktatási intézményeket támogatja, a költségvetés nem a közoktatási intézményeket támogatja, a közoktatási intézmények költségvetési támogatása az önkormányzatok, illetőleg a fenntartók feladata - ahol önkormányzat a fenntartó, ott önkormányzatnak, ahol nem, ott annak a fenntartónak -, és ehhez az állam normatív formában hozzájárul. A támogatás tehát nem az iskolának, hanem a fenntartónak jár a költségeihez.
A fenntartók az ön által említett támogatást az 1997. és '98. évi költségvetésben is megkapták. 1977-ben ez 1000, az 1998-as költségvetésben 1200 forint volt tanulónként.
Ezek az iskolai sportkörök egyébként a '96-ban módosított közoktatási törvény rendelkezései szerint működnek, és ez a működés az, amelyhez az állam, a költségvetés normatív formában ezt az említett 1000, illetőleg idén 1200 forintos támogatást megadja.
Még egyszer mondom, ez a támogatás a fenntartónak jár. Hogy a fenntartó ezt továbbadja-e és megcímezve adja-e tovább az iskolának, ez az önkormányzati törvény értelmében a fenntartón múlik.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me