DR. LATORCAI JÁNOS

Full text search

DR. LATORCAI JÁNOS
DR. LATORCAI JÁNOS (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Államtitkár Asszony! Azt hiszem, a probléma ott kezdődik, hogy a garéi égetőmű nem készült el, a dorogi pedig technológiailag többek között azért nem alkalmas ezen rákkeltő, magzatkárosító anyagok elégetésére, mert 700 Celsius-fok hőmérsékletű utóégetője van. Ha ezek az anyagok 1200 Celsius-fok alatt égetik el, abban az esetben rekombinálódnak, újraképződnek. Ez szakmai kérdés, és nem politikai kérdés. Azt sem tudom elfogadni, hogy a 7 milliárd kevesebb, mint ha nem 3, hanem 4 milliárd forint. Nem tudom elfogadni azt, hogy itthon égessünk, és a hazai környezetet szennyezzük abban az esetben, ha lehetőségünk van külföldön égetni, ráadásul olcsóbban. (Dr. Szili Katalin: Ki fogja betartani az egyezményt?)
Ön szakmailag nem tudta cáfolni azt, hogy a garéi hulladék Dorogon történő elégetéséből környezeti károk nem képződhetnek. Ön nem említette meg azt a sajnálatos tényt (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.), hogy Dorogon a gyermekek megbetegedése tízszer akkora, mint máshol.
Ezért nem tudom elfogadni a válaszát, és kérem a képviselőtársaimat is, hogy gondoljanak a gyerekekre, és szintén (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) ne fogadják el a választ. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me