AKAR LÁSZLÓ

Full text search

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! Itt nem egy friss jelenségről van szó. Magyarországon mindig is, mármint a '90-es években az volt a jellemző, hogy a papíron létező vállalkozások jelentős része ténylegesen nem működött. Ezért van az, ha megnézzük, hogy tízezer lakosra hány vállalkozás esik Magyarországon, ez nagyságrendileg nagyobb, mint általában a piacgazdaságokban szokásos.
Szeretném azt is elmondani, hogy azért ha valakinek problémája van az adóbevallással, az APEH-nak van 140 ügyfélszolgálati irodája, az APEH-nak van zöld száma, tehát nem igaz az, hogy nem lehet hova fordulni. De ha probléma van, akkor elképzelhető, hogy valaki elrontja a bevallást, de ez önmagában nem magyarázhatja azt, hogy valaki be sem küldi.
Azt is szeretném hozzátenni, hogy a bonyolultság igazából a vállalkozói körben van, de ne felejtsük el, hogy ott pont azonos feltételrendszert akartunk teremteni a társas vállalkozások és az egyéni vállalkozások között, és ez kétségkívül ilyen következménnyel jár. De más oldalról, például a vállalkozó szja-ban adózóknak az adóterhelése kedvezőbb lett, mint a korábbi időszakban volt.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me