DR. RASKÓ GYÖRGY

Full text search

DR. RASKÓ GYÖRGY
DR. RASKÓ GYÖRGY (MDNP): Tisztelt Képviselőtársaim! Valószínűleg mindenki hallotta, ma reggel a rádió is beszélt róla, de tegnap is téma volt, hogy az egyéni vállalkozók, de a társas vállalkozóknak is egy igen jelentős része nem adta be időben az adóbevallását. A jelentős rész egészen ijesztő, mert egyéni vállalkozók közül 104 ezren, ami a nyilvántartott egyéni vállalkozók 22 százalékát jelenti, míg a társas vállalkozók közül 95 ezren nem küldték be az adóbevallásukat, ami a nyilvántartott társas vállalkozóknak 25 százaléka, vagyis rendkívül magas arányról van szó. Ráadásul a beküldött adóbevallások 18 százalékát idáig hibásnak találták, ami annyit jelent, hogy az adózási fegyelem Magyarországon elképesztően alacsony színvonalon van.
Gondolom, a kormánynak van ötlete arra, hogyan lehetne ezen javítani. De, szeretném hozzátenni, hogy szakértő, a könyvvizsgálásban és adótanácsadásban jártas akár egyéni vállalkozók vagy éppen társas vállalkozók is rendkívül nehezen tudják lefordítani azt a jogszabályhalmazt, ami az adózással kapcsolatos, és akkor még a tb-járulék nyilvántartásáról és befizetéséről nem is beszéltem.
Úgy gondolom, illene valamiféle rendet teremteni ezen a területen, érthetőbbé tenni az idevonatkozó utasításokat, mert nem hiszem, hogy igaza lenne Vámosi-Nagy Szabolcsnak, a megoldás az, hogy most ezeket a vállalkozókat jól megbüntetjük, mindenféle különbírságot vetünk ki rájuk. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Valószínű, nagy részük nem tudta elkészíteni a bevallást, mert nem értette meg, hogy mit kell bevallania.
Kérem válaszát! (Taps az MDNP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me