DR. TOKAJI FERENC

Full text search

DR. TOKAJI FERENC
DR. TOKAJI FERENC (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Miniszter Úr! Tisztelt Ház! A kérdés gyakorlatilag önmagáért beszél, hisz hazánkban számos tömegközlekedési eszköz, illetve tehergépjármű közlekedik különböző tulajdonosi formában. Jellemzően igen magas élettartamúak, jelentős hányaduk műszaki állapota közlekedésbiztonsági, valamint környezetvédelmi szempontból aggasztó.
A közlekedésben részt vevők ezt nap mint nap tapasztalják. Ezen gépjárművek közúton való megjelenése fokozott veszélyforrás. Egyes nagy forgalmú közutakon számos közlekedési szituációban a balesetek egész sorát idézhetik elő.
Ezen túl a helyzet meglehetősen ellentmondásos, mivel hazánkból Nyugat-Európába ma már nem egy tömegközlekedési eszközt nem engednek be, mert nem felelnek meg a minimális forgalmi feltételeknek. Úgy tűnik, egyesek műszaki állapota ijesztő, nem beszélve a mindennapi környezetszennyezésről. Vannak olyan dízelüzemű járművek, amelyeknek károsanyag-kibocsátása rendkívül magas. Miniszter úr, talán szerencsésebb lett volna ezt a kérdést szétbontani, mert különösen ez utóbbi a tehergépjárművekre kifejezetten jellemző.
Ugyanakkor azt is el kell mondani, hogy az utóbbi időszakban tapasztalható a tömegközlekedési járművek területén egyfajta előrelépés, különösen egyes városi és helyközi forgalmakban.
A kérdés mindezek ellenére magától adódik: 1. A jelenlegi vizsgáztatás feltételein nem kellene-e szigorítani? 2. Ha azok kellően szigorúak, érvényt tudnak-e szerezni azoknak?
Várom válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me