DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt közbekiabálós Képviselőtársaim az MSZP-s oldalon!
Úgy gondolom, hogy - önökkel szemben - bizony, van itt még kérdés, amit megválaszolhat a miniszter úr, bár abból indulok ki, hogy elfogadom, amit ő mond, hogy nem kötött megállapodást a magyar kormányzat a Duna ügyében. Akkor viszont az a sajnálatos, hogy először miért jelentették be, hogy kötöttek megállapodást - miért volt a nagy diadalmámor? Miért kellett ezután azt mondani, hogy mégsem kötöttek?
Én tehát abból indulok ki, hogy nem kötöttek. Ezek után kérdezem öntől: Miért kell egy nem létező megállapodást páncélteremben őriztetni? Ezt elég nehezen tudom felfogni, mert azt mondották: nem kötöttek megállapodást; (Nevetve:) a tévé bemutatta, hogy páncélteremben őrzik.
Másik kérdésem: Aláírta-e Nemcsók államtitkár úr a nem létező megállapodást, vagy netántán szignójával ellátta volna? - Ez lenne a második kérdésem. (Folyamatos derültség az MSZP padsoraiban.)
Úgy gondolom, az sem lenne közömbös, hogy megtudjuk: beléphet-e, mondjuk, a miniszter úr ebbe a páncélterembe, ahol nem őriznek semmit, de mégsem lehet oda belépni, mert egy majdan megkötendő szerződést őriznek ott.
(14.10)
Mely ország diplomáciai gyakorlatából vette át miniszter úr azt a teljesen szokatlan gyakorlatot, hogy nem létező megállapodást védenek, őriznek? Végül engedje megkérdeznem, hogy a hatásvizsgálatot miért nem előre végeztetik el. Miért utólag akarnak elvégeztetni egy hatásvizsgálatot? És a kormány miért kéri számon önmagán, hogy ez a hatásvizsgálat még nem készült el?
Várom megtisztelő válaszait, miniszter úr. (Taps az FKGP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me