KOVÁCS LÁSZLÓ

Full text search

KOVÁCS LÁSZLÓ
KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Frakcióvezető Úr! Nagyon örülök, hogy sikerélményhez juttatott, hiszen két hét után végre elhangzott a parlamentben az, hogy elfogadja, hogy a kormány nem kötött megállapodást. (Taps a kormánypárti oldalon. - Vancsik Zoltán: Reálpolitikus! - Derültség a kormánypárti oldalon.) Ezek szerint nem volt hiábavaló a munkám, nem volt hiábavaló, hogy ennyiszer válaszoltam ugyanarra a kérdésre.
Nos, újból válaszolok arra a második kérdésre, hogy miért kell őriztetni. Én ugyan nem láttam, de ezek szerint a televízióban lehetett látni valami páncélteremben őrzött megállapodást vagy nem megállapodást. Nem tudom, mi volt az, amit látott, lehet, hogy a Nemzeti Bank aranykészletét látta. (Derültség a kormánypárti oldalon.) A lényeg az, hogy nem kell ezt őriztetni, csak nyilvánosságra hozni nem lehet.
S ez nem melyik ország diplomáciai gyakorlata; minden civilizált ország diplomáciai gyakorlata, hogy el nem készült megállapodást, megállapodástervezetet - ez egyébként megfelel a magyar törvényeknek is - nem szokás és nem lehetséges közzétenni. Amikor a megállapodás megszületik, amikor a kormány úgy dönt, hogy azt alá lehet írni, és amikor a miniszterelnök aláírja, akkor természetesen közzé fogják tenni.
Kérdése úgy szól, hogy mikor teszik közzé. Ezt a kérdést nem ennek a kormánynak kell feltenni, tisztelt frakcióvezető úr, hanem a következő kormánynak. S ha hihetünk a kisgazdák ambícióinak, akkor lehet, hogy ön saját magának fogja feltenni ezt a kérdést majd 1998. december 31-e után. (Derültség és taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me