DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Jobb válaszadót nem is választhattam volna, köszönöm szépen, elnök asszony. Mindjárt bele is csapok a közepébe. Ahhoz, hogy a kérdés minden tekintetben megnyugtató módon egy válaszadással tisztázható legyen, kérdezem miniszter urat, egyetért-e velem abban, hogy Trianon óta most szenvedte el hazánk a legnagyobb megaláztatását és diplomáciai kudarcát, amelyért ön és párttársa, Horn Gyula egyaránt felelősek.
A második kérdésem az, hogy egyetért-e azzal miniszter úr, hogy Magyarország a trianoni országcsonkítás után most elszenvedte a második országcsonkítást is (Moraj a kormánypártok padsoraiban.), hiszen a határainak egy része odábbhelyezésre került. Egyetért-e azzal, hogy az önök által aláírni - no, mondjuk így: - szándékolt megállapodás káros Magyarországra, hiszen tönkretette a Szigetközt, a színtiszta Csallóközt, veszélyezteti Európa második legnagyobb ivóvízkészletét és így tovább? (Zaj.)
Ezért nyilvánvalóan tisztázni kell az összegszerűséget, de ahhoz, hogy valóban tudjak nyilatkozni, hogy el tudom-e fogadni az ön válaszát vagy sem, szeretném tudni, hogy most aláírta-e Nemcsók államtitkár vagy nem írta alá a keretmegállapodást. (Derültség a kormánypártok padsoraiban.) Mert azzal, hogy ezzel az aláírással, ha aláírta, nem kell törődni, azért nem nagyon tudok egyetérteni, mert ha én nem is törődnék vele, lehet, hogy a hágai bírók törődnének vele, mint ahogy eddig is törődtek; másrészt pedig úgy gondolom, olyan károsodás következett be, amelyről már a miniszterelnök úr is beszélt, amikor 360 milliárdra tette a korábbi kárösszeget, az újabbakról még nem beszélt.
Várom megtisztelő válaszát miniszter úrnak. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me