DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA
DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A kutyatulajdonosok tudják, hogy a közterületeken az állataikat pórázzal és szájkosárral sétáltathatják. Az utóbbi időben sajnos bekövetkeztek olyan balesetek, amelyek elkerülhetőek lettek volna, ha az állatok gazdái ezt a szabályt betartják.
Sétáltatás közben azonban más probléma is felmerül, ugyanis a kutyusoknak is vannak ügyes-bajos dolgaik, amelyek komoly környezetszennyezést okoznak. Célszerű lenne, ha a kutyák gazdáit rendelet kötelezné arra, hogy a sétáltatás során ne csak szájkosárral és pórázzal legyenek felszerelve, hanem a gazdik alkalmas eszközt is vigyenek magukkal, kisméretű műanyag lapátot, műanyag dobozt vagy zacskót, amelyekkel a keletkező ürüléket kedvencük után azonnal összetakaríthatnák a közterületeken.
Nagyon szeretem a kutyákat. De a kisgyermekek biztonságára is gondolni kell, akik néha négykézlábra is szoktak ereszkedni, és már kész is a fertőzés veszélye. Szeretném arra is felhívni a figyelmet, hogy az így összetakarított állati ürülék nem kerülhet be a közterületi hulladékgyűjtőkbe, mert az - különösen a nyári hőségnapokon - újabb fertőzésveszélyt és egyéb közegészségügyi problémákat okozhat. Az összegyűjtött állati ürüléknek a kommunális szennyvízelvezető rendszerbe történő juttatását szintén a rendeletnek kellene előírnia.
Mindezekért kérdezem az államtitkár úrtól - remélve azt, hogy a hátralévő hivatali idejükben erre még jut energiájuk -, mikor kívánják az élet követelményeihez igazítani a közterületi ebsétáltatás szabályait.
Várom válaszát. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me