DR. VILÁGOSI GÁBOR

Full text search

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Elnöknő! Tisztelt Képviselőtársaim! Képviselő asszony problémafelvetésével egyetértek; ugyanakkor pedig azt szeretném hangsúlyozni, hogy azon megoldási módok, amelyeket ön említett, a gyakorlatban megvalósulhatnak, hiszen ennek a jogszabályi feltételei adottak. 1986 óta egy miniszteri rendelet kötelezi az ebek tulajdonosait a közterületen okozott szennyezés eltakarítására, egészen pontosan az 1/1986. (II.21.) ÉVM-EÜ együttes miniszteri rendeletnek a 13. § (3) bekezdése az, amely nagyon részletesen kitér arra, hogy a kutyáknak ezeket a bizonyos ügyes-bajos dolgaikat hol kell elvégezni. S ha a tulajdonos erre nem figyel, akkor valóban, az okozott szennyezés megszüntetéséről neki kell gondoskodnia.
Azt is szeretném még elmondani, hogy szabálysértésként minősíti egy kormányrendelet azt a tevékenységet, ha az állat által okozott szennyezés megszüntetéséről az ebtulajdonos, illetve a sétáltató nem gondoskodik.
Összegzésként tehát azt szeretném elmondani, hogy az ön problémafelvetése véleményem szerint teljes mértékben jogos. Ugyanakkor a jogszabályi rendezés adott 1986 óta az előbb említettek szerint. Azzal, hogy egy jóval eredményesebb ellenőrzésre lenne szükség, s hogy ennek a jogszabálynak érvényt szerezzünk, ezzel én egyetértek. Ez viszont teljesen egyértelmű: a jogszabályokból kitűnően ez az önkormányzatok feladatát képezi. Úgyhogy valóban, az önkormányzatoknak többet kellene tenni azért, hogy rászorítsák az ebtulajdonosokat az előbb említett jogszabály betartására.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me