DR. LOTZ KÁROLY

Full text search

DR. LOTZ KÁROLY
DR. LOTZ KÁROLY közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Elég gyakran járok Békés megyébe, ezért ismerem személyes tapasztalat alapján is az utakat. A helyzet nem jobb és nem rosszabb az országos átlagnál. Azt elismerem, hogy elég jelentős elmaradás van. Az elmúlt időszakban elsősorban a főútvonalakra tudtunk koncentrálni.
Az is igaz viszont, hogy ebben az évben az Útalapból további 500 millió forintos elkülönítéssel egy országos mellékúthálózati állapotjavító programot csinálunk, tehát az eddigi 2 milliárd forintos mellé egy újabb 500 millió forintost.
(14.20)
Bízom abban, hogy a Békés megyei önkormányzatok sikerrel tudnak a mellékútpályázatokon részt venni, hiszen 1994 óta - és itt nem tudok igazat önnek - a megye több tucat önkormányzati útpályázatot nyert el, összesen 66 pályázatot nyert 320 millió forintos pályázattal. Ennek a feléből összekötőút-csomópont, a másik, kisebbik feléből kerékpárutak, épületek igen számos mennyiségben.
A nagyobbak közül szeretném említeni önnek, hogy a Gyula és Orosháza elkerülése első ütem - egészen biztos, hogy ön ismeri ezt az utat - a foki Sebes-Körös-híd felújítása ebben az évben fejeződik be a 44-es főút Békéscsaba-Gyula szakaszának korszerűsítése folytatjuk a 47-es főút megyei szakaszának rehabilitációját 1998-ban a megye várhatóan egymillió ECU Phare-segélyt fog az utak korszerűsítésére felhasználni, és pályázhat a következő, az Orosháza-Mezőkovácsháza-Battonya útszakasz rehabilitációjára.
Azt kell elmondani, hogy az Útalap várható javulásával, ami a következő időszakban fog bekövetkezni, ebben az esztendőben már lényegesen több fordítható, lényeges javulás várható (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Békés megyében is. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me