DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Úr! Mielőtt a kérdésekre válaszolnék, éppen azon oknál fogva, hogy sokadszor kerülnek a plenáris ülés elé a Szekszárdi Húsipari Rt. privatizációjának különféle kérdései, azért hadd mondjam el ezt a sok-sok ismeretet bővítendő, hogy Kocsis képviselő úr, úgy is mint a város polgármestere volt talán az egyetlen a politikusok között, aki nem kampányszerűen, hanem felelősségteljesen végigkísérte a Szekszárdi Húsipari Rt. és a dolgozók életkörülményeinek változását és alakulását, és folyamatosan, tevékenyen vett részt azokban a megoldásokban, amelyek a hibák helyrehozatala érdekében kialakultak.
(14.40)
Ami a kérdéseket illeti:
Való igaz, hogy a felügyelőbizottsággal megvizsgáltattam, történt-e mulasztás vagy vétkesség, vagy vétkes könnyelműség, gondatlanság a történetben az eltelt évek alatt, és ez milyen mértékű, milyen természetű. A felügyelőbizottság a jelentését elkészítette. Erről is volt már szó ebben a Házban, és akkor is azt mondtam a kérdésre, hogy a személyi felelősségre vonásnak különböző okoknál fogva ma nincs alapja.
Három területet érint a felügyelőbizottság javaslata: az igazgatóságot, amelynek a gazdasági társaságokról szóló törvény szerinti felelőssége és a polgári törvénykönyv szerinti felelőssége nem állapítható meg, hiszen - szó szerint így fogalmaz a jelentés - minden körülményt ismert, és az ismeretek birtokában, az akkor rendelkezésre álló információk alapján döntött. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Köszönöm szépen, a folytatást a viszontválaszban szeretném elmondani. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me