KOCSIS IMRE ANTAL

Full text search

KOCSIS IMRE ANTAL
KOCSIS IMRE ANTAL (SZDSZ): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Asszony! Kedves Képviselőtársaim! Én is a türelmüket kérem, mert feltételezem, hogy ez a huszadik vagy huszonötödik interpelláció a Szekszárdi Húsipari Rt. ügyében itt a Házban, ami most elhangzik.
De annak ellenére, hogy ennyi hangzott el, a Szekszárdi Húsipari Rt. privatizációja mégis úgy történt, ahogy. Tehát a Ház figyelme ellenére és a Ház állandó felhívó szava ellenére a privatizáció a maga módján zajlott le Szekszárdon. Ennek ez a kisváros - az ottaniak nagyon jól tudják, mennyire - itta meg a levét, és ebben a pillanatban is gyakorlatilag talán hosszú távra meghatározza a szekszárdi szociális életet a Húsipari Rt. helyzete.
Most mégis azt mondom, hogy a hozzászólásom, illetve az azonnali kérdésem szelídre hangszerelt, hiszen ebben a pillanatban nyugalomra van szüksége Szekszárdnak, hiszen beindult az új cég, hiszen 600 fővel talán már az év végére dolgozni fog, azaz ez a nyugalom hellyel-közzel megfelel a város igényeinek.
Mégis van néhány olyan kérdés, ami nagyon fontos számomra. A felügyelőbizottság anyagát olvasva jó néhány olyan kérdés van, amit föl kell tennem. Ezeket a kérdéseket a felelősség határai ügyében kell megfogalmaznom, ugyanis az anyag világosan jelzi a következő felelősségeket: az ÁVÜ IT jogszabályt sért, de kimutatható kárt nem okozott; az ÁPV Rt. IT jogszabályt sért, kimutatható kárt nem okozott; az ÁPV Rt. vezérigazgatója rosszul döntött, nem vonható felelősségre, munkaviszonya megszűnt; az ÁPV Rt. agrárágazati ügyvezető igazgatóság ügyvezető igazgatója nem teljesítette a felelősségi körébe tartozó dolgokat, de egy év eltelt, nem célszerű a felelősségre vonás; a jogi munkatárs felelős, de nem célszerű a felelősségre vonás, hiszen azóta jól végzi a munkáját és így tovább és így tovább.
A kérdés tehát az, kedves miniszter asszony (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy lehetséges-e a felelősség határainak kitoldása, kitágítása jogszabályi módosítással (Az elnök ismét jelzi az idő leteltét.), és ilyen jogszabályra tesz-e javaslatot a miniszter asszony.
Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me