DR. LOTZ KÁROLY

Full text search

DR. LOTZ KÁROLY
DR. LOTZ KÁROLY közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Mint ahogy az előbb említettem, a mellékutak - ez valóban nehéz kérdés. Az az örökség, amit átvettünk, körülbelül 26 milliárd forintos elmaradást tartalmaz az elmúlt évtizedekben, erre az Útalap hihetetlen leterheltsége miatt gyakorlatilag nem lehetett gondolni. '95-ben, amikor átvettük, alig volt az Útalapban pénz, hiszen teljes mértékben le volt kötve az előzetesen felvett hitelekre.
A rendelkezésünkre álló anyagi erőforrásokból elsősorban az első- és másodrendű utakat tudtuk rendben tartani és újakat építeni. Egyébként Borsod megyében az országos átlagnál valamivel többet fordítottunk az úgynevezett nélkülözhetetlen burkolatmegerősítésre, ezzel együtt a helyzet valóban nem rózsás.
A képviselő úr feltett néhány konkrét kérdést. Ezzel kapcsolatban ebben az esztendőben külső erőforrás bevonásával felújítjuk a Sajószöged-Hejőbába összekötő utat, tervezzük a Nyékládháza-Tiszacsege összekötő út Hejőkeresztúr átkelési szakasza hídjának az átépítését, majd a 35. számú főúthoz való bekötőútnak a felújítását. A Mezőnyárád-Szentistván összekötő út felújításához most már írásban is megjelent az érintett önkormányzatok hozzájárulása. További felújításokat is megpróbálunk, mint például a Kesznyéten, Tiszalúc, Szakáld, Hejőbába, Nemesbüknek a felújítását pályázatok beindításával - de pályázni kell.
Végre sikerült idén beindítani egy újfajta, az eddigi kétmilliárdos útpályázaton túlmenően egy félmilliárdos, kifejezetten burkolaterősítési és burkolatszélesítési programot. Ezt szeretnénk a következő esztendőtől kezdve kétmilliárdra növelni évente, tehát összességében legalább 4-5 milliárdot szeretnénk az eddigi nagyon kevés, 1-1,5 milliárdos pályázatok mellett megtenni. Borsod megye is jól pályázott az elmúlt időszakban, de a következő időszakban (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) lényegesen nagyobb lehetőség lesz ennek az igénybevételére. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me