DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Sajnálom, képviselő úr, hogy az ön állításai nem tanúskodnak túlzott szakmai biztonságról. Még mindig a félszázalékos nyugdíjemelésnél tart; egyébként a tisztelt Ház emlékszik rá, hogy a kormány ezt nem jószántából tette, hanem azért, mert erre akkor törvényi kötelezettsége volt.
Egyébként pedig meg kell hogy jegyezzem önnek: azon lehet vitatkozni, hogy a kormány családpolitikájának az iránya milyen volt, és hogy egy gazdasági stabilizációs időszakban vajon nem a szegényeket jobban támogató, igazságosabb jövedelemelosztási rendszernek kell-e elsőbbséget adni - mert mi azt tettük, az adott szituációban egy átcsoportosítást vállaltunk el -, avagy pedig az univerzális rendszer megőrzésének. Ha a teljesítmény erre lehetőséget ad, akkor azt fogjuk tenni.
(14.50)
Azért szeretném emlékeztetni önt és a tisztelt Házat is arra, hogy a családi pótlék értékmegőrzésén túlmenően megteremtettünk idén egy új gyermekvédelmi rendszert, amely gyermekvédelmi támogatás rendszere közel 20 milliárdos többletbefektetéssel új formákat nyújt a legveszélyeztetettebbek számára.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me