DR. KIS ZOLTÁN

Full text search

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársam! Megértem az aggodalmát és azt a becsületes hozzáállást, azt az emberi tisztességet, amelyet a volt munkatársai iránt érez. Megnyugtatásként annyit szeretnék elmondani, hogy a kárpótlási hivatal azon dolgozói, akik a földkiadásban, a földmérésben tapasztalatot és gyakorlatot szereztek, többségükben a földhivatalnál, illetve az FM-hivataloknál megkapták az új beosztásukat, ott dolgoznak.
Az az iratanyag, amely hátravan - a személyi kárpótlás és nagy valószínűséggel még itt egy párizsi döntés alapján lesz egy újabb forduló, amelyre föl kell készülni -, rendeződni fog, és az archiválással, illetve a kétszázezer kárpótlási ügy lerendezésével kapcsolatos folyamatban levő ügyek elvégzésre kerülnek. 12 megyében, illetve a fővárosban marad meg a kárpótlási hivatal jogutódjaként az iroda. Tehát összesen 13 szervezet fog működni, ennek létszáma az elnök úr tájékoztatása szerint 200 és 300 között lesz, ennyien fogják ezt a munkát folyamatosan végezni. A következő héten ennek pénzügyi fedezetét a kormány megteremti.
Egyebekben csatlakozva önhöz én is megköszönöm a hivatal valamennyi munkatársának - akik már nem ebben a szervezetben dolgoznak tovább - eddig kifejtett munkájukat, amit egyébként személyesen a miniszter úr is megtett a közelmúltban.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me