RUSZNÁK MIKLÓS

Full text search

RUSZNÁK MIKLÓS
RUSZNÁK MIKLÓS (független): Mint ismeretes, Tokaj-Hegyalján, Monok községben elkezdődött egy akkumulátorfeldolgozó üzem építése. Ezzel kapcsolatban az ott élők már tiltakoztak. Történelmi borvidékünknek sem itthon, sem külföldön nem tesz jót, ha ez az üzem felépül. Tokaj-Hegyalja történelmi borvidékünk, nemzeti kincsünk egyedüli a világon.
Kérem államtitkár asszonyt, hogy amíg nem késő, vizsgálják felül ennek az üzemnek az építését, és az ott élő emberek tiltakozása ellenére ne adjanak engedélyt az akkumulátorfeldolgozó üzem építésére. Tokaj-Hegyalja az elmúlt időszakban már nagyon sokszor bajba került. Hegyalja a szegénység és a munkanélküliség terhét cipelve élni akar. Magyarország összes veszélyes ólomhulladékát a "borok királya, a királyok bora" szülőföldjén akarják összegyűjteni és feldolgozni. A hegyaljai emberek - bízva munkájukban, szorgalmukban - élni akarnak ólomszennyezettség, egészségkárosodás és környezeti katasztrófa nélkül.
Kérdezem ezért államtitkár asszonyt, jelenleg milyen stádiumban van a gyár építésének engedélyezése, mert az ott élő emberek nyugtalanok, hiszen az előmunkálatok már elkezdődtek. Helyesnek tartja-e államtitkár asszony, hogy történelmi borvidékünkön ez a gyár felépüljön, és az ott élő emberek sorsát - akiknek nincs más lehetőségük, mint a szőlőművelés - véglegesen megpecsételje.
Várom államtitkár asszony történelmi borvidékünkkel kapcsolatos elfogadható válaszát, annál is inkább, mert - ahogy a mondás is szól - a földet apáinktól nem örököltük, hanem unokáinktól, gyermekeinktől kölcsönbe vettük. Kérem válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me