VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A Tiszafüredtől Kenderesig haladó 34-es főútvonal igen jelentős forgalmat bonyolít le. A főútvonal áthalad Tiszaigar településen, amelynek lakói évek óta szenvednek a forgalom okozta zaj-, por-, kipufogógáz-szennyeződésektől. Emellett igen nagy a balesetek veszélye, hiszen az úton iskolás gyermekeknek, időseknek, kerékpárosoknak kell közlekedniük kamionok, teherautók, buszok mellett - a házakban okozott repedésekről, károkról most nem is beszélve.
Az elkerülőút költsége 1997-es áron körülbelül 50 millió forint lenne. A település önerőből képtelen ezt előteremteni; még a támogatásokhoz szükséges saját forrás - amely körülbelül ennek egyharmada, tehát 15 millió forint - összegyűjtése is szinte reménytelen. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a kormány a parlamenten keresztül újabb és újabb feladatokat ró az önkormányzatokra, miközben ennek nincs forrása, így az önkormányzatoknak hitelből, vagyonfelélésből kell ezeket fedeznie.
Kérdezem tehát miniszter úrtól: ön milyen esélyt és milyen forrást lát egyáltalán arra, hogy egy ilyen helyzetben lévő település, mint Tiszaigar, elkerülőutat építhessen?
Tisztelettel várom válaszát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me