IZSÓ MIHÁLY

Full text search

IZSÓ MIHÁLY
IZSÓ MIHÁLY (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselőtársak, Miniszter Úr! Mikor ezt a kérdést fogalmaztam, gondban voltam, hogy a környezetvédelmi és területfejlesztési miniszterhez, vagy önhöz intézzem mint földművelésügyi miniszterhez a kérdést, de a gazdálkodást, a mezőgazdálkodást többnek tartottam és tartom, ezért úgy választottam, hogy öntől kérdezem meg.
Mint környezetvédelmi bizottsági taghoz, többször fordultak hozzám öntözéssel foglalkozó gazdálkodók, hogy a Nagyalföld térségében, az ott megépített csatornák viszonylatában, például a Nagykunsági öntözőcsatornában, a Villogó-csatornában, a Hortobágy-csatornában és mellékágaiban - sorolhatnám tovább is - az öntözési időszakban és az öntözési időn kívül is olyan szennyezettségű öntözővíz van, amely megkérdőjelezi az öntözhetőség kritériumát is. Főleg rizstermeléssel foglalkozó gazdaságok, amelyek igen jelentős vízdíjat fizetnek, hektáronként akár 10-15 ezer forintot is, panaszkodnak, hogy az öntözővíz a dús szerves anyagokon kívül még mosószereket és más szervetlen anyagokat is tartalmaz. Az ilyen tartalmú öntözővíz használati értéke bizonyára nem érheti el a kitűzött célt. Ennek indoklásától az adott két perc rövidsége miatt most eltekintenék, és kérdezném a miniszter úrtól:
1. Hogyan próbálja a minisztérium az öntözővíz minőségét javíttatni vagy javítani?
2. Gondolt-e a minisztérium arra, hogy a szennyvizet adó községek, városok szennyvizét szikkasztásos úton, erdőtelepítéssel, és annak öntözésével oldják meg?
Tisztelettel várom válaszát. (Taps a Független Kisgazdapárt és a Magyar Demokrata Néppárt padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me